Чим годувати кішку – кормом або натуралкою?

Чим годувати кішку – кормом або натуралкою?
6 June, 2020

Для всіх власників кішок або котів першим і найголовнішим питанням буде – чим годувати тварину? Можна використовувати звичайну їжу зі столу або як її називають – натуралка, або купити сухий корм для котів.

На це питання немає однозначної відповіді, так як і натуралка і промисловий корм можуть використовуватися, проте якщо говорити про здоров'я вихованця то тут слід враховувати деякі правила, серед яких:

– не можна змішувати натуральну їжу і промислову,

– дотримуватися режиму годування,

– використовувати вітаміни при натуральному годуванні,

– використовувати консерви при промисловому годуванні.

Самим основним правилом є перше зі списку. Незважаючи на легкість його виконання, багато власників кішок і котів ігнорують його і дають в один і той же день і натуральну їжу і сухий корм або консерви. Це тягне за собою виділення різних шлункових соків і викликає роздратування в шлунково-кишковому тракті тварини. Звичайно, за 1 день нічого не станеться, але якщо так годувати роками, то проблеми зі здоров'ям забезпечені.

Годування натуралкою

Потрібно розуміти, що при використанні натуральної їжі для годування кішки, практично не можливо вгадати зі збалансованістю. Це означає, що тварина буде недоотримувати певні вітаміни і мінерали. Компенсувати цей недолік можна за допомогою покупки вітамінів.

Годування промисловим кормом

При виборі промислового корма головне враховувати так званий клас якості. Їх існує 5, але основними є 3:

  1. економ,
  2. преміум,
  3. супер премиум.

Очевидно, що економ корма нічого корисного для вихованця не принесуть, більш того, від такого харчування будуть з'являтися різні проблеми зі здоров'ям. Купуючи такий корм люди дивляться – їсть їх кішка чи ні? Це велика помилка, тому що вихованець вибирає їжу через запах, а виробники таких кормів використовують цілий комплекс ароматизаторів і підсилювачів смаку. Для тварини це як наркотик. Коштують таки корми дуже дешево, але купувати їх не рекомендуємо!

Преміум і супер преміум сегмент – це корми, які не шкодять кішкам і містять вже в своєму складі вітаміни і мінерали. У чому різниця між цими класами не будемо заглиблюватися, скажемо тільки що преміум корм – золота середина ціни і якості, а супер премиум підійде для породистих кішок шоу класу.

Додати коментар