Чим вичісувати собаку?

Чим вичісувати собаку?
16 January, 2022

Догляд за шерстю собаки запобігає линяння у тварини, утворення колтунів, шкірні захворювання. Якщо не вичісувати свого домашнього вихованця, то відмерла шерсть і бруд провокуватимуть розвиток бактерій, що може позначитися на здоров'ї шкіри і всього організму.

Залежно від шерсті вихованця використовують певні гребінці для собак, які представлені в нашому інтернет-магазині Petmania. Шерсть у собак можна розділити на 5 типів:

– Довга.

– Короткий.

– Середня.

– Кучерява.

– Жорстка.

До власників довгої шерсті можна віднести: афганська борза, пекінес, довгошерста коллі, сеттер, спаніель, ши-тцу. Короткошерсті або гладкошерсті собаки: ротвейлери, боксери, бульдоги, стаффордширські тер'єри, добермани, чихуа-хуа. Яскравим представником кучерявої шерсті є пудель. У фокстер'єрів та шнауцерів – жорсткий шерстяний покрив. Середня або універсальна шерсть буде у – німецької вівчарки, лабрадора, хаски, шпіца та алабая.

Є породи собак, які можна віднести і до одного і іншого типу шерсті, наприклад – джек рассел. У цих собак і гладка і тверда шерсть одночасно. Також існує специфічний тип шерсті і яскравим прикладом тому служить – шнуровий пудель.

Перш ніж підбирати певний інструмент для вичісування вихованця, потрібно визначитися з типом шерсті.

Короткошерстна / гладкошерста порода. Для догляду за собакою з короткою шерстю використовується гумова щітка або гребінець з м'якою та короткою нейлоновою щетиною. Частота вичісування може бути від 2 до 4 разів на тиждень.

Гребінці з довгими та рідкісними зубами не дадуть жодного ефекту. Категорично не можна вичісувати гострими зубами, оскільки це травмує тварину.

Довгошерсті. Для вичісування довгої шерсті підійде гребінь із рідкісними зубами. Кращі використовувати дерев'яні моделі, тому що вони не електризують шерсть. Вичісувати довгошерстих собак бажано щодня або хоча б через день. Інакше постійно з'являтимуться ковтуни.

Вівчарки, хаски та інші собаки із середньою шерстю. Дані породи є найменш проблемними у питанні догляду за шерстю. Вичісувати їх можна раз на тиждень. Підійде будь-яка стандартна гребінець або пуходірка.

Кудрява та жорстка шерсть. Такий тип шерсті вважається проблемним. Породи з жорсткою і кучерявою шерстю не линяють, проте поява ковтунів тут відбувається в рази частіше, ніж на найдовшій шерсті.

Догляд за шерстю у таких порід має бути комплексним – їх потрібно повністю та ретельно купати 3 рази на місяць. Рекомендується відвідування грумінг салону. Для вичісування можна використовувати металеві гребені із середньою щільністю зубів. У жодному разі не можна вичісувати ковтуни, їх можна лише видаляти колтунорізами, або використовувати триммер.

Підшерстя. Тут підійде вже описаний фурмінатор або металевий гребінь з густим насадженням зубів. Багато моделей можна знайти від згаданого виробника Trixie.

Чим вичісувати собаку при линьці?

Для запобігання частому линянню найкраще використовувати фурмінатор для собак. Це гребінець у вигляді грабель від американського виробника Furminator. Ефективність даних інструментів для догляду за шерстю – вражає! Буквально від одного руху віддаляється 90% відмерлої шерсті. Масажується шкірний покрив, а линяння запобігає як мінімум на місяць. На сьогоднішній день тільки фурмінатор – найкращий гребінець для усунення линяння.

З огляду на популярність цього бренду на ринку України можна зустріти підробки або подібні гребінці, але під іншим брендом. Наприклад фурмінатор від Trixie – такі інструменти також у вигляді грабель, ціна на них в 3 рази нижче, але вони не мають тієї ж ефективності.

Додати коментар