Яким кормом годувати таксу?

Яким кормом годувати таксу?
30 January, 2022

До питання годування такси слід приділити особливу увагу, оскільки ця порода має ряд особливостей зі здоров'ям – схильність до ожиріння, проблеми з хребтом та суглобами, часті захворювання вух, шкіри.

Годувати таксу, як і будь-якого іншого собаку, можна натуральною їжею або використовувати собачій корм, консервами. Ветеринари не рекомендують змішувати обидва типи їжі. Для такси це не просто рекомендація, а залізне правило. Дана порода має відмінний апетит і не дати шматочок сиру або щось ще зі столу часом дуже важко. Давши одного разу слабину собаку потім практично не реально відучити від такого годування. Звідси і виникає ожиріння та проблеми із серцем. Якщо хочете, щоб ваш собака залишалася довгий час здоровою, то визначтеся з вибором харчування і не допускайте таких ось витівок.

У натуральному годуванні є свої плюси та мінуси, проте ми рекомендуємо зупинитися саме на сухому кормі для собак.

Яким кормом найкраще годувати таксу? Насамперед потрібно вибирати як мінімум преміум клас. В економ і медіум харчуванні не буде достатньо кальцію, фосфору, хондроїтину з глюкозаміном – речовини які підтримують на прийнятному рівні скелетну систему тварини і суглоби. Сам преміум клас і класи вище будуть більш-менш відповідати потребам породи.

Потрібні вибирати корм для середніх порід собак або монопородну дієту – призначену виключно для такс.

Що стосується вибору основного інгредієнта, то краще віддавати перевагу такому м'ясу як – ягня, кролик, індичка, оленина, курка. Останній вид м'яса, не те щоб поганий, просто такси його не дуже люблять.

Рецептура корму також важлива – все зернове промислове харчування – не найкращий варіант для такс. Такий раціон дуже швидко приведе собаку до ожиріння.

При виборі корму обов'язково слід враховувати призначення за віком. Для цуценят такси підійде лише годування з маркуванням puppy. Для дорослих – Adult.

Вибираємо корм для такс

Враховуючи все вищесказане, можна сформувати список відповідних кормів:

  1. Royal Canin Dachshund – монопородна дієта на основі курки та рису. У лінійці є Royal Canin Dachshund Puppy – корм для щенят такси. Це єдине монопородне харчування для даної породи в Україні, а це означає, що тут буде враховано багато потреб такс, але… не можна вважати це харчування ідеальним. Тут є зерно... так як основний інгредієнт курки, то ймовірність, що ваш вихованець буде неохоче його їсти.
  2. Profine Adult Lamb та Puppy – корм на основі ягняти, супер преміум клас. З'їдається такий корм на один раз. Ціна відмінна. Із недоліків – у складі є кукурудза.
  3. Brit Care Adult Medium Breed Lamb and Rice – корм супер преміум класу з ягням та рисом. Відмінне дозування глюкозаміну та хондроїтину.
  4. Carnilove Lamb and Wild Boar – беззерновий раціон для дорослих такс з ягням та диким кабаном. Клас корму – холістик, що означає найвищу якість, але також і ціну, що кусає.
  5. Carnilove Raindeer – корм з олениною для дорослих такс.
  6. Brit Fresh – підійдуть усі корма цього виробника. В асортименті є раціон для дорослих собак та цуценят.
  7. Acana Grass-Fed Lamb – чудовий корм для дорослих такс. Зроблений на основі ягняти, беззерновий склад, холіст клас.

Список відповідних кормів можна ще продовжувати досить довго, але думаємо суть ви вловили.

Додати коментар