Тераріум для еублефара

Тераріум для еублефара
6 June, 2020

Якщо ви нарешті зважилися завести вдома рептилію і ваш вибір припав на еублефара, важливо забезпечити вихованцеві комфортні умови утримання. Не обійтися без тераріуму, головне завдання якого – відтворення максимально природного місця існування. Утримання цієї тварини – досить просте завдання. Плямистий еублефар відрізняється охайністю і невибагливістю у догляді. Однак все ж деякі нюанси є, з якими варто ознайомитися, перш ніж вибирати тераріум для еублефара.

Рекомендовані розміри тераріуму

Перше, на що потрібно звернути увагу, – це розмір. Еублефар потребує горизонтальний будинок з такими габаритами:

– не менше 40х30х30 см для однієї дорослої рептилії і пари дитинчат;

– більш 50х40х40 см для двох-трьох дорослих особин.

Зверніть увагу, що не радять тримати звіра на самоті – йому потрібна компанія. Проживання самця і кількох самок разом – гарне рішення. З розрахунку ймовірного потомства відповідний розмір будиночка – 60х45х30 см і більше. Такий тераріум і інші моделі запропоновані в розмаїтті продукції Exo Terra.

Як облаштувати тераріум для еублефара?

Тераріум для рептилії еублефара повинен бути обладнаний з урахуванням комфорту цієї ящірки. Знадобляться такі товари для рептилій:

  1. Обігрівач. Ідеальний варіант – термокилимок, а також можна задіяти шнур або гарячий камінь. Головне – обігрів повинен бути нижнім. У тераріумі повинна бути тепла і холодна зона. Бажано в кожній поставити укриття, щоб вихованець сам вирішив, де йому комфортніше.
  2. Грунт. Найчастіше віддають перевагу зеленим килимах штучного типу або камінню, попередньо обточеному. Можна вибрати чорний пісок, представлений в асортименті Exo Terra.
  3. Освітлення. У ньому немає необхідності, так як ця рептилія – ​​сутінкова тварина. Можливо тільки встановити лампу для спостереження за звіром в нічний час.
  4. Ультрафіолетові лампи. Підійдуть будь-які UVB-моделі. Їх встановлюють для вироблення вітаміну D3. Якщо холекальциферол вже присутній в кормах для рептилії, необхідності в таких лампах немає.

Придбати тераріум для еублефара Ви можете в інтернет-магазині «Петманія». Головні переваги – асортимент, ціна, швидкість обслуговування та доставки.

Додати коментар