Вибираємо декорації для акваріума

Вибираємо декорації для акваріума
6 June, 2020

Вибираючи декорацію для акваріума, потрібно врахувати кілька нюансів. По-перше, гроти, печери, затонулі кораблі і інші подібні декорації не тільки ефектно виглядають в акваріумі, але і служать для рибок укриттям. Деякі види риб (наприклад, сомики) ведуть нічний спосіб життя, а вдень краще ховатися в затишному місці.

Якщо в одному акваріумі живуть агресивні і мирні види рибок, для останніх декорації можуть стати притулком. Крім того, рибки інстинктивно відкладають ікру в укритті, піклуючись про виживання потомства. Гроти і печери – практично універсальні прикраси для акваріума. Але, вибираючи їх, звертайте уваги на розмір отворів – вони повинні бути досить великими, щоб рибки в них не застрявали.

По-друге, вибираючи раковини з розпилювачами повітря, варто подумати: чи потрібна в акваріумі додаткова аерація. У деяких випадках (наприклад, якщо в невеликому акваріумі велика кількість рослин поєднується з системою аерації) може виникнути надлишок кисню. Це може призводити до емболії у рибок. Тому, якщо ваш вибір припав на декорації з розпилювачами повітря, перед покупкою проконсультуйтеся з фахівцем.

Нарешті, вибираючи прикраси, звертайте увагу на дизайн всього акваріума. Затонулий корабель або замок може стати відмінним центром композиції. Тому рослини розсаджують навколо такої декорації так, щоб вона залишалася на увазі, і не перенасичувала дизайн акваріума.

Додати коментар