Вибираємо клітку для шиншили

Вибираємо клітку для шиншили
6 June, 2020

У сьогоднішньому суспільстві шиншили – це не тільки джерело цінного хутра, але ще і домашній улюбленець, який завоював серця багатьох шанувальників тварин.

Незважаючи на свої, здавалося б, великі чорні очі, це дуже мила тварина, яка прив'язується до своїх власників, відрізняє членів сім'ї від сторонніх людей. 

У домашніх умовах шиншила міститься в клітині. Її мінімальні розміри – 55х55х55 см. Висота клітини не повинна бути більше метра через імовірність падіння гризуна, а ось ширина і довжина можуть бути і більше. 

Проміжок між прутами – 20-25 міліметрів. Намагайтеся купувати клітку для шиншили з міцними прутами. Звірятко обожнює гризти, і оскільки в природі вона ховається в дуже тісних гірських ущелинах, вона завжди буде прагнути відшукати шлях до свободи.

Звірятко досить невибагливе, однак слід прикупити деякі товари для гризунів. Через своє розкішне хутро шиншил необхідно купалку з особливим піском, який продається в зоомагазинах. Оскільки звірок воліє все гризти, краще, щоб годівниця була міцною залізною мискою або знову ж абсолютно безпечно пластикової. Як і кролику, шиншил потрібні ясла для сіна. Це ще одна особливість раціону цього гризуна. Підходящої поїлки для шиншили вважається 120-250 мл ємність, яку ви будете відмивати і заповнювати кожні 2-3 дні.

Додати коментар